Letní pneu 225/45 R17 AutoZeitung 2008

Pirelli P Zero
Pří řízení na mokru obsadila druhé místo za GoodYearem, ovšem v dalších disciplínách na mokru již nenašla konkurenci a zcela jasně vyhrála. Na suchu si počínala stejně jako na mokru, vynikající výkony, slabší byl snad jen komfort při jízdě. Jasný vítěz testu.
Není k dispozici
Continental Sport Contact 3
Na mokru se jen těžko hledají u této pneumatiky slabiny. Výborná proti aquaplaningu. Výborné výsledky na suchu, je rychlá, výborně brzdí, je velice tichá a maximálně komfortní. Druhé místo je zcela zasloužené, je to velice dobrá pneumatika, na mokru i suchu předvádí vynikající výkony.
Není k dispozici
Dunlop Sp-Maxx TT
Dunlop Sp-Maxx TT
Spolehlivá a rychlá pneumatika na mokru. Dobrá na brzdách ale slabší při aquaplaningu. Velice podobné výkony na suchu jako Continental. Vyoská kvalita jízdy a brždění. Je hlučnější. Je prostě vynikající na suché vozovce, nebýt slabin při aquaplaningu, mohlo to být první místo.
Není v nabídce
Hankook V-12 Evo
Hankook V-12 Evo
Na brzdách na suchu dosáhla korejská pneumatika nejlepších výsledků ze všech. Ale nepatří k nejrychlejším a vykazuje slabiny při aquaplaningu. V celkovém přehledu ale patří k nejlepším. Na suchu byla také mezi nejlepšími. Je nejlepší na brzdách. Balanc a ovladatelnost na suchu nepatří mezi nejlepší, ale i tak je korejská pneumatika velice milým překvapením.
Není v nabídce
Bridgestone RE-050A
Bridgestone RE-050A
Japonská pneumatika Vás na mokru určitě nezklame, ovšem při aquaplaningu či délce brzdné dráhy byly v tesu i lepší pneumatiky. Na suchu velice dobře drží, je silná, rychlá a dobře brzdí. Je prostě nadprůměrnou pneumatikou, ale za novou konkurencí mírně pokulhává a nepatří mezi špičku.
Není v nabídce
Michelin Pilot Sport PS2
I přes vylepšené výkony na mokru, nepatří stále Michelin mezi špičku. Při aquaplaningu a v zatáčkách ovšem vykazuje výrazné zlepšení a kvalitu oproti minulosti. Vynikající výkony na suchu nejsou žádným překvapením. Nejrychlejší při slalomu, vynikající ovladatelnost, dobrý komfort a tichý hluk valení.
Není k dispozici
Uniroyal Rain Sport 2
Přestože nepatří Uniroyal mezi nejlepší při aquaplaningu, patří bezpochyby mezi nejlepší pneumatiky v dešti. V porovnání s jízdou na suchu dosahuje podobných výsledků jako na mokru, nicméně druhý nejhorší výsledek v brždění ho srazuje mnohem níže.
Není k dispozici
Nokian Z G2
Nokian sice na mokru nijak zvláště nezáří, ale nevykazuje ani žádné výrazné slabiny. Ve všech disciplínách patřila vždy do první třetiny testovaných pneu. Na suchu také příjemně překvapila. Jde o nenápadnou pneumatiku, která neukázala žádné velké slabiny a měla velice odbré výsledky.
Není k dispozici
GoodYear Eagle F-1 Asymetrico
GoodYear Eagle F-1 Asymetrico
Na mokru velice zklamala. Je sice rychlá při ovládání, ale při aquaplaningu měla nedozírné problémy. Na suchu byla mnohem lepší než na mokré vozovce, ale ani přesto nepřesvědčila. Je sice lehce ovladatelná a rychlá, ale v testu byly lepší. Při hluku a valivém odporu je průměrnou. Na suchu je čistým průměrem, na mokru propadla a to je pro tohoto nováčka nepřesvědčivé vysvědčení.
Není v nabídce
Vredestein Ult.Sessa.
Vredestein Ult.Sessa.
Holandská pneumatika měla hodně problémů na mokru. Přesvědčila však při aquaplaningu a na brzdách, ale těžkopádná ovladatelnost a vedení ji hodila zpátky do reality. Tato pneumtika v loňském roce vyhrála test, ovšem pro letošní rok bude muset více zabrat. Potýkala se s problémy i na suchu a na vítězství to tentokrát určitě nebylo.
Není v nabídce
Goodrich Force Profil
Goodrich Force Profil
Nepříliš pohodlná pří jízdě a nejistá při aquaplaningu. Velice kvalitní výkony předvádí na suché vozovce. Dobrá ovladatelnost i brzdná dráha na suchu. Shrneme-li závěr testu, je slabá na mokru, ale na suchu je spolehlivým průměrem.
Není v nabídce
Firestone FHSZ-90
Firestone FHSZ-90
Nový Firestone má slabiny na mokru a měl dlouhou brzdnou dráhu, stejně jako ukázal slabiny při aquaplaningu. Na suchu byla navíc pomalá, vykazovala malý komfort a ani ovladatelnost nebyla jednoduchá. Ani na suchu nepřesvědčila. Nová pneumatika asi bude potřebovat ještě nějaký vývoj a čas.
Není v nabídce
Fulda Carat Exelero
Fulda Carat Exelero
Fulda je dobrá při aquaplaningu, ale veškeré výhody a body v zápětí prohrává pří brždění, ale dobře drží na mokru stopu. Na suchu má špatně brzdné výsledky, těžko se ovládá, je nekomfortní a hlučná. Mezi největší slabiny této pneumatiky patří výkony při brždění.
Není v nabídce
Kumho Ecsta KU31 SPT
Kumho Ecsta KU31 SPT
Voda nepatří mezi nejoblíbenější povrchy této pneumatiky. Měla navíc nejpomalejší časy a také vykazovala značné problémy při aquaplaningu. Ani na suchu nepatří mezi nejlepší. Je sice dobrá na brzdách, ale ovladatelnost a slalom nepatří také mezi její přednosti.
Není v nabídce
Barum Bravuris
Barum Bravuris
Pozdě reaguje na mokré vozovce a její výkon na mokru byl vyloženě zklamáním. Také na suchu nebyla příliš velkým konkurentem pro ostatní testované pneumatiky. Má také slabé boční vedení a brzdná hodnota také není příliš úspešná, proto tato pneumatika není v testu výše.
Není v nabídce
Toyo Proxes T1-R
Nejslabší na brzdách a nejpomalejší pneumatika ze všech testovaných, jen v disciplíně aquaplaningu nebyla poslední. Na suchu za ní skončil pouze Barum. Dlouhá brzdná dráha a těžká ovladatelnost. Tato pneumatika nepřesvědčila a obzvláště na mokru.
Není k dispozici